Вики Радева: На финала сме!

07 Юни 2024 10:06

 

Европейската и републиканска шампионка по шахмат Виктория Радева отново поигра шах снощи с желаещи пред шатрата на ГЕРБ на Главната в Пловдив.
„Шахматната игра минава през 3 фази-дебют, мителшпил и последната-ендшпил, като всяка един етап от играта е важен за крайния резултат. Когато си играл партия шахмат 5-6 часа, за да стигнеш до края-именно тогава е много важно да изиграеш последните си няколко хода правилно. Защото точно това ще доведе до победа! Или пък неприятна и тежка загуба… Казано по народному- язък, че си се мъчил 5-6 часа, когато накрая направиш 1-2 глупави хода и загубиш“, сподели тя след игрите с малки и големи и допълни:
„Мисля, че в живота и в политика също е така. На финалната права сме, в ендшпила- последните ходове са решаващи за победата! На първо място- да победиш себе си от лъжите и дребнавостите като идеш да гласуваш. И след това-да избереш правилния ход, правилната партия, доказала се със сигурността и успехите си! Нека да не позволим отново всичките усилия и трудности, през които премина България и г-н Борисов за влизането ни в ЕС , утвърждаването и напредъка ни - точно накрая да се провалят“, заключи Виктория Радева.