Пускат в експлоатация градската пречиствателна станция след 72 часови проби

28 Авг 2019 16:27

 

Пречиствателна станция на Асеновград ще влезе в режим на работа през месец октомври. За целта в началото на месец септември съоръжението ще премине през надлежен режим на изричните 72 часови проби. Това съобщи кметът д-р Емил Караиванов след работна инспекция на мястото на екоинсталацията.
Считано от 24.08.2019 г., бе възстановена работата по финализиране на дейностите за въвеждане в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води на гр. Асеновград. На място на строежа с кмета разговаряха представители на консорциума, извършващ строителните дейности, както и строителният надзор на обекта. “Увериха ме, че започват извършването на единични и комплексни изпитания на монтираните машини и съоръжения и след седмица ще има седемдесет и два часови проби за работа на станцията. След изпълнение на горното, през месец октомври 2019г., станцията ще бъде въведена в експлоатация” – потвърди д-р Караиванов.
Новата екологична придобивка на Асеновград нарежда общината сред точките в страната, където в пълен обем ще се извършва пречистване на отпадните води. Инвестицията бе осигурена като част от реализирането на т. нар. Воден цикъл на Асеновград в последните две години и е на стойност над 31 милиона лева. „Ефектите от въвеждането в експлоатация на т.нар. градски пречиствател за отпадните води са коментирани многократно и ние сме удовлетворени от тази успешна екоинвестиция” – заключи кметът.

Main Menu