Село Тополово ще се сдобие с многофункционална спортна зала

02 Апр 2020 15:52

 

ОУ "Отец Паисий" в асеновградското село Тополово ще се сдобие с физкултурен салон и многофункционална спортна зала. Своето съгласие за това даде Общински съвет - Асеновград по време на мартенското си редовно заседание. По думите на директорът на учебното заведение Атанаска Илкова, се очаква това да се случи до края на календарната година, като всичко зависи от развитието на моментната криза в Българя и света. "На този етап, разбираемо, приоритетите са други. На първо място е здравето на хората. Надяваме се да се осъществи този строеж", допълни Илкова. Тя сподели, че с изграждането на спортните обекти, село Тополово може да получи шанса да бъде домакин на различни спортни първенства.

Към момента волейболният отбор домакинства в други зали, сред които тези, в Асеновград, Пазарджик и Пловдив. Засега децата и младежите провеждат тренировките си в двора на училището, когато времето благоприятства за това. А при неподходящи метеорологични условия тренировките се провеждат в сградата на бившата пожарна в Тополово, която община Асеновград е предоставила за ползване на учебното заведение. Учениците в тополовското ОУ "Отец Паисий" са повече от 150 от 1-ви до 7-ми клас и голяма част от тях се занимават както с волейбол, така и с футбол.

"Самата материална база на училището е добра. Стремим се да я поддържаме. Санирана е сградата. Сменена е и дограмата. Единствено нямаме физкултурен салон и затова за целта сме пригодили една от залите. В двора на открито има ситуирани 2 волейболни игрища и 1 футболно", обясни директорът на учебното заведение. Атанаска Илкова уточни, че към момента тренировките се провеждат дистанционно, като преподавателят им изпраща видеа, с които децата да поддържат ритъма си. Припомняме, че при своя визита в Асеновград премиерът на България Бойко Борисов обеща да съдейства за построяването на многофункционална спортна зала и физкултурен салон в двора на ОУ "Отец Паисий" в село Тополово. Идеята е залата да е разположена на площ около 1 000 квадратни метра и да съдържа волейболно, баскетболно и мини футболно игрища. Цел на инициативата е да се привлекат и да бъдат мотивирани повече млади хора да спортуват.

"Благодаря на министър-председателя Бойко Борисов, че обича толкова много спорта и децата и благодарение на него, дай Боже, да имаме и физкултурен салон, и игрище, на което да практикуваме футбол", сподели Димитър Илиев - треньор на Волейболен клуб Тополово и преподавател в ОУ "Отец Паисий" в селото. Момичетата, които взимат участие в състезанията на Българската федерация по волейбол (БФВ), са разделени в 5 възрастови групи. Децата от волейболния клуб участват ежегодно в различни спортни мероприятия. От 2015 г. е регистриран клубът по волейбол, като преди това, на ученическо ниво също са печелили добри места в класациите. 4-та и 5-та позиция са заели на Републиканско първенство по волейбол в 2 поредни години. Немалко пъти отборите са стигали и до финален кръг. Над 50 са картотекираните състезателки във волейболния клуб към момента.

Main Menu