Печат на тази страница

Създадена е организация за провеждане изпитите на зрелостниците в община Асеновград

12 Май 2020 12:58

 

По време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с COVID-19 в община Асеновград стана ясно, че изпитите на зрелостниците в Асеновградско вече са стартирали. 12-класниците (и задочна, и редовна форма на обучение) ще завършат учебната година на 14-ти май. Създадена е организация за провеждането на държавните зрелостни изпити. Учениците ще изчакват да бъдат отворени стаите извън сградата на училището. На всеки един поотделно ще се измерва температурата. Ще има настанени по 7 или 8 ученици в кабинет, като квесторът ще бъде един. В стаите ще има видеонаблюдение.
Община Асеновград ще осигури предпазни материали за квесторите - шлемове, ръкавици, маски, дезинфектанти и друго необходимо, с което да се осигури безопасността на преподавателите. Предвидено е средствата, които ще бъдат отделени за целта, да са от дарителската сметка, отворена специално за борба с новия коронавирус.

Абитуриентите в община Асеновград тази година са общо 320 на брой. От тях 115 са в СУ „Свети Свети Кирил и Методий“, 68 – в „СУ Свети Княз Борис I“, 81 – в ПГ „Цар Иван Асен II“, 18 – в ПГ „Патриарх Евтимий“ и 38- в ПГ по ХВТ „Свети Димитрий Солунски“. Припомняме, че община Асеновград ще подпомогне с по 200 лева общо 22-ма зрелостници, на които единият или и двамата родители са починали, както и на такива, които са настанени в социални услуги от резидентен тип.

Main Menu