Кметът на Асеновград д-р Грудев подкрепи отлагане продажбата на „Чадърите“

15 Юли 2020 17:08

 

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев подкрепи общественото мнение, дискутирано сред част от асеновградчани, и предложението на общинските съветници от днес точката за продажбата на така наречените „Чадъри“ да бъде отложена за следваща сесия. Градоначалникът сподели, че ще се търсят варианти мястото да бъде осъвременено и да придобие вид, който да кореспондира с европейския облик на площад „Академик Николай Хайтов“, след ремонта му.

„През всички тези години сте имали възможност да реновирате или да се разпоредите по друг начин с този имот. Нека признаем, че състоянието му не е добро. Аз подкрепям предложението точката да се отложи. Моята идея още от предходния ми мандат беше на това място да бъде разположен Палеонтологичният музей в цветна остъклена конструкция, която да привлича туристи. Тогава реализирането на проекта щеше да струва около 800 000 лева. Сега обаче предполагам, че необходимата сума ще бъде различна“, обясни кметът доктор Грудев.

Той припомни, че община Асеновград е в изключително затруднено финансово състояние, но ще се търси външно финансиране за реконструкцията на тази плоча. „Неприемливо е имотът в идеалния център на града да остане в този вид“, каза в заключение Христо Грудев. Общинските съветници благодариха на кмета за подкрепата в това общо начинание и в крайна сметка решението точката да бъде отложена за следваща сесия бе взето с 32 гласа „За“ и един „Въздържал се“.

Main Menu