Прожекция на филма "Светецът светкавица" в Асеновград

24 Окт 2020 18:30

 

Читалище "Родолюбие" ви кани на специалната прожекция на филма "Светецът светкавица", който представя живота и чудесата на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. Автор на лентата е Ангел Бончев, а редактор е Емилия Маринова.

Прожекцията ще се състои на 27 октомври от 18.30 часа в Читалище "Родолюбие", Асеновград.

Филмът разказва за живота и дивните чудеса св. великомъченик Ефрем Нови. В лентата участват десетки хора, докоснати от Светеца светкавица, както го и наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага. Филмът разказва за ангелския живот, който е водил и разтърсващите му чудеса. В лентата участват двама гръцки митрополити на Трикала Хризостом и на Кифися Кирил.

В „Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за: изцеления, връщане към живота, възстановяване от психическо заболяване и т.н. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година и разказва за реалните случки след като се е случило това събитие.

Main Menu