Oбщината подпомогна диабетиците в Асеновград

16 Ное 2020 11:28

 

 

Кметът на Асеновград отправи послание по повод Световния ден за борба с диабета. "Желая Ви най-вече здраве, сила на духа и енергия, с която да преодолявате ситуациите от стресовата и натоварваща среда напоследък", каза в обръщението си доктор Христо Грудев.
По предложение на община Асеновград и с решение на Общинския съвет в града бяха отпуснати 1 500 лева за асеновградското дружество "Диабет". Световният ден за борба срещу диабета се отбелязва всяка година на 14-ти ноември. Средствата са необходими на дружеството за закупуване на противогрипни ваксини, глюкомери, лентички и игли за измерване на кръвната захар за членовете му, които наброяват 185-ма души.
За закупуване на противогрипни ваксини за крайно нуждаещи се и с най-ниски пенсии членове на дружеството – 60 на брой - са нужни около 600 лева. Глюкомери, лентички и игли за измерване на кръвна захар пък ще струват приблизително 240 лева. С останалите средства организацията ще отбележи празника на диабетика и при строго спазване на противоепидемичните мерки. Предвидено е членовете на дружество "Диабетик" в Асеновград да не се събират, да се предостави скромен жест на всеки един от тях. За целта ще са необходими по 3,50 лева на човек, или общо 660 лева.

Main Menu