Абсурдът на новото строителство в Асеновград

06 Окт 2021 12:36

Абсурден случай от Асеновград - над 50 семейства в най-новия квартал на града нямат път до домовете си. Единствената пътека, по която доскоро минавали, попада в реституиран имот и собственикът е поставил ограда. Четири пъти жителите в квартала са изпращали писма до общината, че са откъснати от света с молба да им направи път. Историята е по зрителски сигнал.

Кварталът тепърва се формира, там тепърва се строят жилищни сгради. Но се оказва, че хората се намират в капан. На съществуващия път е започнат нов строеж, който блокира движението. „Нямам избор. Купих имота от частен съдебен изпълнител. Пътят се пада под имота, има и от другата му страна. Моят съсед също възнамерява да строи и съвсем ще се блокира достъпът”, смята собственикът на строежа, цитирани от Нова Телевизия.

Оказва се, че пътят е направен от гражданите със собствени средства. Линейки и пожарни автомобили пък отказват да реагират на сигнали, тъй като живущите все още нямат адрес. Те се оплакват, че общината не реагира на изпратените писма. Живущите в квартала настояват да бъде изграден път.

 

От общината в писмена позиция, в която посочват, че срещу изграждането на пътя има възражения и претенцията на хората не са основателни, тъй като годишния бюджет се формира в началото на годината и средства за изграждане на път не са предвидени.

Main Menu