Георги Гергов: Социализмът не е минало, а бъдеще

27 Юли 2019 14:38

 

„Всека година се качваме на Бузлуджа, защото социализмът не е минало, а бъдеще“, заяви председателят на БСП в Пловдив област Георги Гергов на Историческа поляна в подножието на върха, от който тръгва организираното социалистическо движение у нас. Заедно с младежка група и представители на градското и областно ръководство той поднесе цветя на паметниците на Хаджи Димитър и на учредителите от Бузлуджанския конгрес.

 

„Идваме да се заредим от спомена и да се поклоним пред паметта на нашите основатели, първопроходци и идейни стожери. Заедно с тях почитаме и нашите възрожденци, хилядите антифашисти и строители на България, която загубихме“, сподели Георги Гергов. Той честити празника на всички социалисти с пожеланието да са здрави и да не губят вярата, че има и друга възможност. Такава, според него, е онзи социален т модел, в който богатите плащат по-високи данъци, здравите и можещите работят повече, за да осигурят условия за болните и възрастните. „Модел на истинска солидарност, взаимопомощ, сигурност и защита“, изясни лидерът на социалистите в Пловдив област.

 

На паметниците положиха цветя също народните представители Георги Търновалийски и Теодора Халачева, общинските съветници от БСП – Пловдив Николай Радев и Петя Манева, Петър Антонов ( БСП – Раковски), Пенчо Шапков ( БСП – Хисар) и членовете на областното ръководство – инж. Атанас Петков и д-р Галин Дурев, членовете на ИБ на БСП – Пловдив – д-р Любомир Паунов и инж. Тодор Стоилов.

Main Menu