Частичен ремонт по републикански път в регулацията на Кричим

30 Апр 2020 15:35

 

Приключиха ремонтните дейности по трасето на републикански път "Девин - Кричим - Стамболийски". Те бяха съгласно споразумение за съвместно финансиране по поддържането на републиканските пътища в чертите на град Кричим, от 04.10.2019 г. със срок до 31.12.2020 г.

„Държа да отбележа, че през 2015 г. община Кричим, възложи да се изготви проект за основен ремонт на част от трасе от км. 103+500 до км. 104+609 ( ул. "Антонивановци"- в участъка изхода за гр. Девин до бул. "Родопи"). Проектът беше изготвен, одобрен, изцяло платен от бюджета на община Кричим и предоставен безвъзмездно на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), за да го изпълни като собственик на пътя”, съобщи кметът на Кричим Атанас Калчев.

Проектът беше изпълнен основно от АПИ, като пътят беше разширен, цялостно асфалтиран, а община Кричим се включи отново със собствени средства в изграждането на тротоарите, които не бяха съществували до тогава по този участък от трасето.
Община Кричим е планирала отново изготвянето на проект за основен ремонт по републиканския път в участъка от бул. "Родопи", през площад "Демокрация", бул. "Тракия" до регулацията на гр. Кричим посока гр. Стамболийски и гр. Пловдив.

Рехабилитация на пътната настилка в този участък може да се извърши след 25.07.2021 г., след като изтече периода на устойчивост на проекта "Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна мрежа и изграждане на ПСОВ гр. Кричим", тъй като части от планирания участък за бъдещия основен ремонт, попадат в обхвата на горецитирания проект по ОП "Околна среда".

Main Menu