Печат на тази страница

Хванаха мъж в Първомай за неспазване на карантина

12 Май 2020 18:57

 

54 годишен мъж е установен при съвместни проверки за спазване на заповедта на здравния министър, извършвани от полиция, агенция по храните и РЗИ
Близо 30 полицейски служители от състава на РУ Първомай, служители на РЗИ и инспектори от Областната дирекция за безопасност на храните извършиха съвместни проверки на открития пазар в Първомай, търговски обекти и на заведения с маси на открито, които работят в града, но не констатираха нарушения. Проверките, които са текущи са във връзка със спазването заповедта на здравния министър и са свързани с ограничение за разпространение на коронавирус. Проверяващите съблюдават за носенето на маски и ръкавици от търговците, дезинфекцирането след посещението на клиенти и спазване на отстояния между масите в заведенията. Натериторията на Първомай не са констатирани нарушения. На открития пазар е установен контролиран достъп, като не се допуска преминаване на лица от всички посоки и се следи за недопускане струпването на няколко човека на едно място. Продавачите на търговските щандове са били снабдени с ръкавици и маски. На зеленчуковия пазар е установен 54 годишен мъж от село Езерово, с наложено предписание за карантина. Мъжът е международен шоьор, който се е прибрал от път и от 10 май е поставен под домашна карантина. Спрямо нарушителя е образувано бързо производство за извършеното престъпление по чл. 355 ал 2 от НК.
Подобни съвместни проверки се осъществяват на територията и на останалите районни управления. Областна дирекция на МВР Пловдив призовава жителите в населените места на града и областта при посещения на търговски обекти и прекарване време на открито да спазват препоръките на здравния министър, защото само по този начин ще бъдат отговорни най-напред към своето, а след това и към общественото здраве!

Main Menu