Нов мост на река Марица ще свързва Първомай със село Градина

17 Юни 2020 12:06

 

 

Изцяло нова мостова конструкция ще бъде изградена над река Марица на републикански път град Първомай –село Градина, съобщи областният управител Дани Каназирева.

„Вече имаме влезнал в сила парцеларен план, който е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В Кадастъра са нанесени всички промени, засягащи държавните и общински имоти. На сесия на ОбС в Първомай, на 25 юни, се очаква общината да дари в полза на държавата, чрез АПИ, въпросните части от общински имоти, необходими за изграждането на подходите към новия мост, обясни Каназирева.

Тя допълни, че вече има избран изпълнител и строителен надзор и се очаква в първата половина на юли да започне строителството на съоръжението.

 

„Това е изключително важен инфраструктурен проект за община Първомай и целия регион. Съоръжението ще е с дължина около 250 м. Инвестицията е на стойност приблизително 6 милиона лева. Старият мост е железен, построен преди 80 години с еднопосочно движение и с ограничен тонаж до 5 тона, което е голяма пречка пред бизнеса. В момента се обикаля през с. Милево, а там мостът също е компрометиран и се нуждае от ремонт, уточни областният управител.

 

По думите й, за да се намери решение и на този проблем, вече се водят разговори с Областна администрация и Областно пътно управление – Стара Загора, тъй като този мост е граничен и свързва двете области.

Main Menu