Пъдарско с нов водопровод, ще пият чиста вода

21 Ян 2021 12:06

 

 

Новият водопровод на село Пъдарско, община Брезово, е готов и с него дългосрочно се решава проблема с качеството на питейната вода. Заради наличието на естествен уран, от две години жителите на селото ползваха водоноски. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Новата мрежа е с дължина 1,6 км и захранва Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Направени са всички необходими проби за качеството на водата.

Решението за изграждане на новия водопровод бе взето след проведената среща в Областна администрация и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово през януари миналата година.

„Най-важното е когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В случая се обединиха две общини -Брезово и Раковски, а от Областна администрация дадохме необходимите разрешителни в кратки срокове, подчерта Дани Каназирева.

Самото изграждането на водопровода започна през август като проектирането, материалите и финансирането са от страна на държавното дружество. От своя страна община Брезово участва при изкопните работи и полагането на тръбите.

„ Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на проблема с питейната вода. С общи усилия и наистина благодарение на добрата комуникация с ВиК и Областна администрация, намерихме решението. Каквото трябваше от наша страна го направихме, допълни кметът на община Брезово Христо Енков.

„Имаме добра комуникация както с държавните институции, така и с местната власт и ще продължим да работим заедно, заключи Каназирева.

В понеделник в Областна администрация ще се проведе поредната среща за проблеми с питейната вода. Областният управител ще коментира с ръководството на ВиК холдинга казуса с наличието на манган във водоизточниците на с. Брестовица, община Родопи.

Main Menu