Военни от Стрямската бригада и вертолет Кугър потушават пожара край с. Михилци

07 Авг 2021 17:14

Военнослужещи от Сухопътните войски помагат в гасенето на пожара, възникнал в с. Михилци, община Хисаря, област Пловдив, съобщиха от Министерството на отбраната.

Тридесет и трима военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово се включиха в гасенето на големия горски пожар, възникнал в района на с. Михилци, община Хисаря.

 

Ръководител на формированието е старши лейтенант Станимир Караджов. Военнослужещите помагат на пожарникарите за овладяването на огнената стихия. Действията им се координират от командира на батальона подполковник Пейчо Генов.

Бойците потушават пожара в помощ на жителите на с. Михилци по молба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

По-късно от военното ведомство съобщиха, че вертолет "Кугар" от Военновъздушните сили се включи в гасенето на пожара, възникнал в района на с. Михилци, община Хисаря.

Екипажът е от 24-а авиационна база - Крумово. Вертолетът излетя от авиобазата в 13.25 часа. Те ще помагат на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода посредством системата за пожарогасене "bambi bucket", с която е снабден вертолетът.

Main Menu