Звезда с името Куклен засия в Голямата мечка

20 Сеп 2021 11:47

 

Ръководството на комбината за цветни метали изненада жителите на общината, подарявайки им сертификат за притежание на звезда. Небесното тяло с номер TYC 3835-463-1 е от съзвездието Голяма мечка и вече носи името на Куклен.
Изненадата беше „черешката на тортата“ на церемонията за откриването на пластичната композиция“Коса“ навръх Деня на Надежда, Вяра и Любов и майка им София.
„Нека тази звезда ви закриля и от небесния простор“-пожела Румен Цонев, главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп.
Необичайният подарък трогна присъстващите жители на градчето. Вълнението от милия жест към кукленци се пренесе и в социалните мрежи:„Благодарим от сърце за всичко, което правите г-жо Белчева! Благодарим за историята, която създавате! Всичко, което е докоснато от женска ръка е прекрасно. Красивата скулптура, която имаме винаги ще напомня, че жената е началото и любовта, хармонията и красотата, вярата и надеждата. А звездата, която получихме ще увековечи името на община Куклен и ще се знае за нас в необятната вселена. Това е привилегия, която не всеки има! Развълнувана съм и горда!“ , „Поздравления!Наистина Куклен става прекрасно място за живеене !Благодаря на всички ,които с мъдрост ,любов и вяра съзидават красота!“- са част от коментарите.

Main Menu