12-годишната Магдалена Генчева от Казанлък се нуждае от помощ!

09 Мар 2022 11:53

12-годишната Магдалена Генчева от Казанлък се нуждае от помощ! Момичето е с поставена диагноза „сколиоза“ – деформация на гръбначния стълб. На Маги е прилагана терапия по метода на Шрот и корсетолечение, които не са успели да спрат процеса на изкривяване на гръбнака. Сколиозата прогресира бързо и родителите на момичето са потърсили помощ в чужбина. Медици от Германия вече са одобрили детето за операция, а датата, на която трябва да се състои е 24 май 2022 г. Офертата на немската клиника е почти 100 000 лв. , но сумата е непосилна за семейството на Маги.

„Сега е момента да Ви помоля, приятели, да погнете на моята Маги да има полноценен живот! Вярвам, че заедно ще успеем! Ще бъда безкрайно благодарна на всеки, който протегне ръка на Маги! Моля Ви, СПОДЕЛЯЙТЕ нашата история ! Нека достигне до повече хора!
Благодаря Ви предварително!“, призовава Яница Генчева - майката на Маги.

 

Дарителска сметка:
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG84UNCR70001524795684
Титуляр :Магдалена Миленова Генчева
PAYPAL : Magdalena Gencheva @ magi 2006

 

Всеки, който желае да помогне, може да го направи и във Фейсбук групата – Заедно за Маги.

Ето и целия апел за помощ от майката на 12-годишното момиче (без редакторска намеса):

Заедно за Маги и вярвам че ще успеем !
Ще Ви разкажа накратко нашата история! Маги е едно изключително усмихнато и лъчезарно дете на 12г.През декември 2020г съвсем случайно видях подутина отляво на кръста и.След преглед при ортопед чух диагнозата Сколиоза,до този момент незнаех какво означава! Зеучеше найстина страшно! Оказа се че моето момиченце има изкривяване на гръбначния стълб за което дори не подозирах! Тогава изкривяването беше 30 градуса лявоконвексна лумбална кривина и компенсаторна дясноконвексна торакална кривина с 20 градуса.
Само месец след това отидохме за второ мнение при друг известен в тази област ортопед,шокът беше още по голям защото изкривяването вече беше 32/40 градуса.Препоръката тогава беше операция,при което немога да опиша какво изпитах в онзи момент.На онзи етап отказахме да повярваме че това е решение на проблема.Започнахме корсетолечение и ежедневна терапия по метода на Шрот.През юни 2021 г направихме отново рентгенова снимка с надеждата че вървим в правилна посока,но уви....Сколиозата на Маги вече беше достигнала 47 / 32 градуса въпреки носенето на корсет почти денонощно и ежедневната терапия по Шрот.Оказа се че Сколиозата прогресира много бързо,това какво изпитвах като майка на това прекрасно дете неможе да се опише! Не изгубихме надежда и продължихме по същия път,правихме ежедневни терапий,посещавахме лагери на който целодневно Маги правеше упражнения по Шрот!
Докато правихме всичко това се съветвахме с други родители ,който са минали по този път .Чухме добри отзиви за клиника в Германия в която се извърша такъв вид операция.Направихме отново рентгенова снимка и се оказа че изкривяването на гръбнака на нашето слънчево дете вече е 53/49 градуса! След преглед във клиниката в Германия Маги е одобрена за операция на сколиоза без сливане(ASC,VBT) позволяваща гъвкавостта на гръбнака!
Получихме оферта и дата на операцията ,която е съвсем скоро на 24.05.2022г сумата е € 49,376.32.

Main Menu