Атанас Калчев: Дворецът “Кричим” да се даде на община Стамболийски

17 Мар 2022 18:39

 

Подкрепям изцяло инициативата на колегата Георги Мараджиев за направеното искане държавата да предостави безвъзмездно за стопанисване и управление двореца "Кричим" на община Стамболийски.

Такава позиция изрази кметът на община Кричим Атанас Калчев по повод репликата на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, че дворецът “Кричим” не е достъпен за обикновените хора.

 

"Странно е наистина как така се случиха нещата във времето назад, че държавата го предостави на Югозападното държавно предприятие, гр. Благоевград.

Определено тази инициатива можеше да се случи по-лесно и по-бързо преди това и при други обстоятелства, които бяха факт.
Сега ще е по-трудно, но пожелавам успех!", смята Калчев.

Припомняме, преди дни Мараджиев обвини Горското в Благоевград, че дворецът е неподдържан, а част от сградите са в руини.

“Време е да го поискаме и община Стамболийски да го управлява. Така хората ще могат да го разглеждат и там да се развие истински туризъм", смята кметът на Стамболийски, за когото е необяснимо имот на територията на Пловдивска област да се дава за стопанисване на предприятие от Благоевград.

Main Menu