Борисов: Оръжейните ни заводи работят на макс! Да пратим военна помощ на Украйна

25 Апр 2022 13:13

България незабавно трябва да направи това, което целият демократичен свят направи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод въпроса за предоставянето на военна помощ за Украйна. Той посети храм "Рождество Христово" в гр. Шипка.

"Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните заводи работят на макс. Това не е тайна", коментира още Борисов.

 

Според бившия премиер Зеленски не се нуждае от "сълзливите селфита" на нашия премиер.

"Но както всичко е задкулисно и тайно, и тук е така, както обещаваха от "Промяната"... Слави Трифонов, Да България, БСП - нищо от това, което говориха на избирателите си, не се случи. Изнасяме в пъти повече от февруари насам. Оръжейните ни заводи работят на макс. Точно продукцията, която се използва в Украйна. Нали вашите разследващи колеги извадиха самолетите, товарителниците. Това е лицемерие, това е двуличие. А дали сме изнасяли за Русия - не знам.

Русия в момента управлява един агресор, един диктатор. И ние незабавно трябва да направим това, което целият демократичен свят направи. Между другото, поздравявам колегата Макрон за изборната му победа", каза лидерът на ГЕРБ.

Според него управляващите "са се нацепили по няколко посоки" - Украйна, по темата икономика, култура, вътрешна сигурност, туризъм.

 

Запитан за това дали държавата върви към предсрочни избори, Борисов каза: „Това е най-правилно”.

„Лошо е да има такова некадърно управление”, каза още Борисов. Той обаче отказа да каже дали ГЕРБ ще иска вот на недоверие.

Бойко Борисов се сравни с Христос, а 30-те сребърника, за които го предават - със завода за батерии, който е една от основните критики срещу редактирания от Асен Василев План за възстановяване и устойчивост.
"Българите трябва да разберат защо унгарци и французи не се подведоха по националисти и са стабилни", заяви бившият премиер, сравнявайки се с Орбан и Макрон. Борисов заяви, че ГЕРБ сега няма да иска вот на недоверие, за да могат "хората да разберат какво си избраха".

По думите му парламентарната му група може да предприеме тази стъпка след няколко месеца. Бившият премиер смята, че правителството може да падне и прогнозира, че причини за това могат да са Северна Македония. Според него кабинетът търгува с история, оръжията за Украйна, както и инфлацията.

Борисов посочи още, че именно неговото правителство е направило много за църквите - въвело е почивен ден за Разпети Петък, реновирало е религиозни храмове и е увеличило заплатите на религиозните водачи. След това коментира и визитата на премиера Кирил Петков в рушащата се църква в Царево, която обеща да ремонтира с лични средства.

"Ходи на края на България да търси пукнатина. Ама да я оправи, и той да направи нещо", заяви Борисов.

 

"Днеска на този свят празник да си говорим за вот на недоверие, не считам за сериозно. Те се провалиха във всичко. В момента това, което правят те, е да откраднат енергетиката и да поставят бъдещото управление във финансова безизходица. Някой ще тръгне да прави в енергетиката реформи, само че парите ще са свършили. Нали виждате как навсякъде са нацвъкали солари.

Кой ще плаща? - Българинът. А сега и батерии ще сложат. Нали ви извадихме документите - какво са подписвали с офшорна компания. Как я избраха точно тази! Висша степен на корупция! Ако не са съгласни, да обжалват в арбитража в Париж", коментира Борисов.

"При ГЕРБ нито едно от тези неща нямаше да се случи - нито щях да се вдигне тока, нито газта, нито щях да позволя това с горивата. Така че те за комисионни и за кражби обраха народа. Извинявам се, че на този светъл празник говоря за това. И Мика Зайкова, която ми е рядко симпатична, така обяснява, че ще го разберете - отива в магазина с кошницата и не си купува нищо. Честито на "победителите", заяви Бойко Борисов.

Main Menu