23 дни издирват жена, избягала от психодиспансера в Пловдив

28 Дек 2022 13:42

Издирват 48-годишна жена, избягала от психодиспансера в Пловдив. 23 дни вече няма следа от Жанета Тодорова от Карлово, предаде Нова ТВ.

Близките и приятелите ѝ не спират да я търсят всеки ден. Тя е в неизвестност от 6 декември. Била е настанена в психодиспансера заради тежка депресия.

"Получаваме непрекъснато сигнали, че е била забелязана.Търсим я непрекъснато с приятели. Полицията съдейства, но все още няма следа от нея. Нямаме идея по какви причини е избягала", разказа Хари Харалампиев, близък приятел на изчезналата. Мъжът добави, че е обиколен парка около психодиспансера, обиколено е с дрон, но няма следа.

 

По думите му тя е художник. Има сестра и много възрастен баща, които се притесняват за нея.

"Отиде в Нидерландия преди 4 години и там направи криза - първо мания, после депресия. Сестра й отиде да се грижи за нея. Стигна дотук", каза още Харалампиев.

Последният път, когато са говорели, Жанета казала, че ще се самоубие. От думите на мъжа стана ясно, че от психодиспансера са обяснили, че камерите не работят, а охраната е посочил, че жената е избягала през оградата. На 23 декември част от хората, които издирват Жанета, са отишли във 2 РУ, като полицаите са разбрали, че жената е в неизвестност едва тогава. В регистрите им обаче тя се издирва от 6 декември, но не са имали даже снимка.

Main Menu