Манол Манолов: Време е да се преборим за социално справедлива, солидарна и просперираща община Карлово

30 Авг 2019 14:12

„В община Карлово трябва да бъде реализирано общинско управление, което чрез грижа и познание да върне достойнството и гордостта на карловци, за да им донесе просперитет!“, така Манол Манолов, лидер на БСП очерта главната цел пред социалистите в предстоящите избори за местна власт. На заседание на общинската конференция неговата кандидатура за кмет от левицата бе потвърдена, а заедно с това бе утвърдена и листата за общински съветници, и кандидатите за кметове на населените места в общината.
Делегатите приеха и Предизборната платформа, която при спечелване на изборите ще се превърне и в План за управление на община Карлово. Основни акценти в нея са: ясни правила за справедливо финансиране на кметствата, което ще подобри административното обслужване в малките населени места; подобряване на инвестиционната среда, чрез изграждане и подобряване на инфраструктурата в съществуващите и в нови, потенциални икономически зони; самостоятелното извършване на дейностите по почистване, сметосъбиране и сметоизвозване, озеленяване и др., посредством общински предприятия и дружества, а не чрез отдаването им на концесии; широко обсъждане и предварителна оценка за въздействието на решенията на местната власт; запазване, стабилизиране и развитие на Общинската болница; системното взаимодействие между представителите на общинската администрация, кметовете на населени места и районното полицейско управление, с цел подобряване на превантивната дейност за сигурността на хората; ефективен градски и междуселищен транспорт на поносими цени.
„Вече е време Общинският съвет на Община Карлово, да започне да работи в съответствие с Чл. 20 на ЗМСМА и да се прекрати практиката от последните два мандата, през които той просто функционираше като „нотариална кантора”, узаконяваща всяко едно искане, предложение и/или решение на Кмета на общината!“ категоричен бе Манолов, който в този мандат бе ръководител на групата съветници. БСП и сега ще заложи на обновлението и опита на експертите в листата си за мандат 2019- 2023 година. В нея има представители на граждански структури, доказали се професионалисти и нови лица. „Основната цел на кандидатите за Общински съветници от листата на БСП-Карлово е да върнем върховенството на Закона и да не допускаме повече да се нарушават демократичните принципи на управление и гражданските права на жителите на Община Карлово! Време е да се преборим за социално справедлива, солидарна и просперираща община Карлово.“ каза в заключение кандидатът за кмет и водач на листата Манол Манолов.

Main Menu