60 задържани при спецакция на полицията в Розино. 33 са с криминални прояви

06 Фев 2020 10:02

 

На 31 ви януари старши комисар Йордан Рогачев изпрати писмо до кмета на Карлово да бъде извършена съвместна проверка от общината и РДНСК във връзка с незаконни постройки на територията на селата Розино и Христо Даново, като по предписание след установени нарушения да се пристъпи към събарянето им.
По нареждане на старши комисар Рогачев през изминалата нощ се проведе специализирана полицейска операция на територията на село Розино. Служители на РУ Карлово и СПС са проверили 42 адреса, 106 лица и 26 МПС. По Закона за българските лични документи са съставени 16 АУАН и 1 АУАН по Закона за горите. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325 от НК- хулиганство, срещу няколко местни лица от два рода. Същите са задържани в РУ-Карлово. По същото производство са иззети и 3 бр незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Започнато е бързо производство за унищожаване и повреждане на стъклопакети на жилищна сграда в селото. Престъплението по чл.216 от НК е извършено от непълнолетно лице.
В хода на операцията са иззети 300 къса саморъчно направени цигари и 700 грава нарязан тютюн, открит в дома на 41 годишна жена от Розино. Започната е проверка.
Разследванията се извършват под наблюдението на РП Карлово.

Main Menu