Цвета Караянчева: Искането за оставка няма да бъде изпълнено

19 Юли 2020 06:39

"Структурите на ГЕРБ функционират отлично. Членовете на партията са активни в своята обществена дейност и няма от какво да се срамуват. Дори напротив - увеличените доходи, подобрената инфраструктура, стратегическите проекти и влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз само могат да ни карат да сме горди, че сме част от тази политическа партия."

С тези думи се обърна към кметовете и общинските съветници от ГЕРБ в община Карлово Цвета Караянчева, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ. Председателят на Народното събрание и член на ИК на ГЕРБ ще участва тази вечер в тържествения митинг-заря по повод 183 години от рождението на Васил Левски.

„ПП ГЕРБ е единствената партия в страната, която още сега може да се яви на избори. И ще ги спечелим, съдейки по прогнозите на всички социологически агенции - заяви още Караянчева. - Но именно защото осъзнаваме своята отговорност пред над 1 млн. души, подкрепили ни на изборите, не можем с една оставка да хвърлим държавата в криза и безвремие.

 

Разбира се, че чуваме справедливите искания на хората и сме готови за диалог. Но сме убедени, че само стабилна държава с монолитно общество може да премине през тежките времена, които се задават вследствие на кризата.“

Исканията на протеста, които Караянчева нарича "справедливи", са за оставка на правителството начело с Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Няколкостотин души протестираха тази вечер въпреки дъжда в София за десети пореден ден, за да заявят волята си за оставки. Протести имаше и в други градове на страната. Исканията изкараха на протести и българи, живеещи в чужбина. На един от тези протести кандидат за кмет на ГЕРБ на местните избори през 2019 г. се опита да прегази протестиращи. Случаят не бе коментиран от председателя на НС.

Искането за оставка няма да бъде изпълнено - стана ясно от думите на Караянчева, която го каза с формулировката, че управляващото мнозинство "няма да абдикира от властта, защото има и опита, и капацитета да завърши всички онези стратегически процеси и проекти, които държавата е стартирала".

 

„С тях ще утвърдим трайно нашата евроатлантическа принадлежност, което силно плаши опонентите ни. Не е лесно, но това е пътят към по-доброто бъдеще за децата ни“, обясни Караянчева.

Според нея президентът Румен Радев "не живее в реалността".

"Той и гравитиращите около него провалени политици най-нагло се присламчват към недоволните млади хора. Мечтаят да влязат във властта през задния вход, който в този случай се нарича служебно правителство. Угрозата от това само ни прави още по-твърди в намерението си да изкараме целия мандат, защото с разединител начело и съмнителни кадри за министри – последиците за страната може да са катастрофални“, каза тя.

Тя отвърна и на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който по-рано днес каза в интервю, че ГЕРБ не са усетили пулса на обществото и единственото, което ги чака сега е предсрочни избори.

"Не сме усещали пулса на обществото, абдикирали сме от смесените региони, имали сме връзки с ДПС. Не съм сигурна дали самият Цветанов вярва в това, което изрича по медиите. Нали самият той дълги години участваше във всички тези процеси. С очите си виждаше как работим в смесените региони. Обидно е отношението му, но ние няма да влизаме в неговия тон. Ще пожелаем успех на проекта му, но нека не хвърля кал по хората, с които довчера е работил“, завърши Цвета Караянчева, която е и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали.

Main Menu