Демерджиев: По четири екипа на жандармерията ще охраняват денонощно всяко от трите пометени от потопа села

09 Сеп 2022 19:16

По четири екипа на жандармерията ще охраняват денонощно всяко от трите пострадали при наводненията села в Карловско – Каравелово, Богдан и Слатина.

Това каза служебният вицепремиер и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти по време на проверка за незаконна сеч в горите над населените места. Проверката се извършва съвместно от Министерството на вътрешните работи (МВР), Министерството на земеделието, прокуратурата и външни експерти.

„Нямаме сериозни сигнали до момента за случаи на кражби или повреждане на имущество, но сме длъжни да предотвратим това да се случи и правим всичко възможно в това отношение“, уточни Демерджиев. Екипите ще останат там до приключването на работата по разчистването и до завръщането на хората в домовете им, посочи той, цитиран от БТА.
Министър Демерджиев отбеляза, че държавата ще направи всичко в рамките на правомощията си, за да помогне на пострадалите жители на селата. Той увери, че този път ще бъде направено повече, отколкото при други бедствия, случвали се до момента. „Ще използваме всички законови механизми в рамките на всяко едно министерство. Нека като приключим, да направим равносметка и да видим дали държавата се е справила по-успешно с този процес спрямо предходните. Аз вярвам, че това ще е така“, коментира още той.

Иван Демерджиев подчерта, че се проверява изключително внимателно какво се е случило и ще бъде търсена отговорност на всички, които биха могли да бъдат съпричастни към това.

Main Menu