Очаква се най-мащабният протест във Войводиново

11 Ян 2019 07:43

Протестите в село Войводиново продължават. В днешния се очаква да се включат хора от цялата страна. Призовани са в него да се включат колеги на пострадалия от цялата страна. По тази причина се очаква протестът да е най-мащабен.
Вълната на недоволство се надигна, след като на Богоявление двама младежи от ромската махала пребиха 33-годишния ефрейтор от специалните сили Валентин Димов. Районният съд в Пловдив постанови най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо двамата братя. Продължава и събарянето на незаконните постройки на ромите в селото, което е и едно от исканията на местните жители.

 

В циганската махала с незаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът Димитър Тосев. Само първата къща в началото на гетото имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки срещу такса от порядъка на 30 лв.

За целта били използвани всякакви кабели и проводници, които се връзвали към единствения абонат, който пък си плащал редовно сметките, разказа кметът.

Main Menu