Каракачанов: Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е доволно

11 Ян 2019 14:25

 

Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е доволно. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов за напрежението във Войводиново.

 

Припомняме, на 7 януари 33-годишен командос беше пребит. Първоначално в побоя участвали двама цигани - братя от махалата на 17 и на 21 години. Побоят започнал, след като командосът им направил забележка да не създават опасност на пътното платно. По свидетелски показания към биячите се присъединили и още обитатели на циганската махала.

Побоят предизвика силен обществен отзвук. Днес Каракачанов заяви,ч е полицията си е свършила добре работата във Войводиново. И тази вечер органите на реда щели да бдят за спокойствието на местните жители.

 

Тази вечер е предвидено във Войводиново да се организира протест на бивши военни, който протест има за цел да се изрази съпричастност към случилото се.

 

Каракачанов подчерта, че две трети от гетото вече е премахнато.
Въпрос на процедура било по-трайните постройки да се премахнат, тъй като и те били незаконни.

Според военния министър на много места в страната има подобни незаконни постройки. Всяка община трябвало да си направи план и незаконните постройки да се съборят, призова Каракачанов.


За темата с гетата Каракачанов отново акцентира и на проблема с малолетните майки.
Той коментира и темата с изтребителите. Ф-16 имал два пъти повече въоръжение от Грипен, по думите му.

Main Menu