Куклен театър зарадва децата от с. Богданица, община Марица

16 Сеп 2020 13:13

С детски куклен театър зарадвахме вчера децата от детска градина “Радост” в с. Богданица, община Садово. Специалната постановка за най-малките представиха партньорите ни от пловдивския куклен театър Барс.
Популярната приказка „Хензел и Гретел“ зарадва най-малките със своята интересна и поучителна история. Кукленият театър е начин за развитие на социалните умения на децата, способностите им за общуване и въображението им, да научат как личностни качества като увереност в собствените способности и смелост помагат в трудни ситуации. В края на постановката вниманието на децата ангажира нашият специалист
„Ранно детско развитие“ Марияна Ранчева, която ги предизвика с въпроси, свързани със сюжета и поуката на приказката, а за да бъде забавата още по-пълна последваха музика и танци.
Гостуването на кукления театър в детската градина е част от социализиращите дейности, които фондацията реализира в 8 общини в пловдивска област като част от програма „Подкрепа за развитие и социализация“, насочена към деца в риск, включително към деца в риск от социална изолация и социално изключване, както и такива от малки или отдалечени населени места.
В следващите месеци края на проекта Програмата ще даде възможност и на други деца от осемте общини да се включат в различни празнични, културно-развлекателни, спортни и други програми и събития, стимулиращи социализацията им.
Дейностите по тази програма се реализират по проект „Инициатива за развитие и соцалино включване – за нашите деца“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Проектът цели да подобри системата от услуги за активно социално включване на деца от уязвими семейства и предвижда създаване на интегриран подход и координация между доставчици на услуги и държавни структури
в 8 общини в област Пловдив.“ 

Main Menu