Ген. Димитър Петров: МиГ-овете няма да спрат да летят

06 Май 2022 15:07

Няма опасност МиГ-овете да спрат да летят. Това заяви командирът на Българските ВВС генерал Димитър Петров в интервю за БиТиВи. Няма вечни машини или хора, но МиГ-овете няма да спрат да летят преди българските ВВС да са изградили способност за защита на въздушното ни пространство, добави той. Генералът присъства на демонстрация на авиобаза "Граф Игнатиево" по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на българската армия.

Тук в Авиобаза "Граф Игнатиево" искахме да покажем какво прави българската бойна авиация в ежедневната си дейност, каза Петров. Съвместно с нашите МиГ-ове излетяха и нидерландски изтребители. Това се дължи на съвместната дейност по Air Policing. Искаме да покажем на хората какви са основните задачи, които ВВС изпълнява. Допълни той.

Командирът на ВВС коментира и темата за поддръжката на бойните ни самолети с оглед на продължаващата война между Русия и Украйна. "Има технически възможности да се използват ресурсите на съюзни държави за ремонт на самолетите ни, ако това се наложи. Разчитаме на МО в тази насока", каза още Петров.

Main Menu