Жители на Болярино се обявиха в защита на кипърския бизнесмен, убил крадец

14 Май 2019 14:31

"Искаме кипърският бизнесмен да бъде освободен незабавно. Браво на човека. Много добре е направил", заявиха жители на пловдивското село Болярино, които коментираха инцидента, при който 60-годишният Димитакис Пирилис прегази крадец в нивата си.

"В Болярино не остана къща, която да не е окрадена. Писна ни. Искаме постоянно полицейско присъствие. Не спряха да ни ограбват, изнасилват. Човекът е много работлив. Изкарва си хляба честно, идва някой и го краде. В родината си той е бил полицай и в началото много се чудеше как може да има толкова много кражби тук. Настояваме незабавно да го освободят", призоваха жителите на село Болярино.

В събота срещу неделя кипърският бизнесмен Пирилис хвана крадци в нивата си и прегази смъртоносно един от тях с пикапа си край селото. Загиналият е 30-годишният ром Петър Гаджанов. Фермерът е в ареста за 72 часа и с обвинение в предумишлено убийство.

Междувременно жената, която живее на семейни начела с Димитрис Пирилис, заяви пред bTV, че се страхува да не пострада, защото ромите от селото заплашват със саморазправа. За момента семейството ѝ е охранявано от полицията.

По думите на Таня Тодорова, мъжът ѝ всяка вечер карал с автомобила си работниците от фермата. Така засякъл и крадците при опит да присвоят крави във фаталната нощ.

"Онази вечер моят мъж е прибрал кравите и е обиколил кравефермата, в този е видял как няколко души отвеждат три животни. Димитракис ги е подгонил, докато бягат с кравите", каза Тодорова.

По думите ѝ, той не ги е прегазил нарочно, а просто е искал да види лицата им и обясни, че от години са жертва на кражби - посягат на крави, прасета, телета и коне.

"Тези хора години наред крадат от фермата ни. Хиляди пъти подаваше жалби срещу тях, но полицията нищо не направи, подиграваха се с него", допълни още тя.

Фермата им е била ограбена за последно само няколко дни преди инцидента.

"Преди инцидентът на 9 май откраднаха други 5 крави", каза Таня Тородорава.

Тя разкри, че се страхува за живота си, защото ромите заплашили, че ще убият кравите им и ще подпалят фермата.

Роднините на жертвата пък обявиха, че собственикът на фермата е минал три пъти през тялото на техния близък. Според тях, той е превишил правомощията си, защото не го е засякъл на територията на фермата. Прегазеният мъж има 14 присъди за кражби, лежал е седем години в затвора заради обир на същата ферма.

Main Menu