Жителите на пет села в Родопи: Павел Михайлов извърши предателство към живеещите в родопската яка

20 Фев 2020 14:52

 

На 27 февруари 2020 г. от 09.30 ч. пред сградата на община Родопи ще се проведе мирен протест на жители от селата Белащица, Брани Поле, Марково, Гълъбово и Брестник в отговор на изявленията на кмета на община Родопи Павел Михайлов и неговия заместник Владимир Маринов пред журналисти на 18 февруари 2020 г. във връзка с добивната дейност от кариерата в землището на с. Белащица.Това съобщиха от ИК "Стоп на кариерите в с. Белащица".

Според хората позицията на двамата „да бъдат медиатори“ в диалога между жители и инвеститори е категоричен обрат, особено в позицията на г-н Михайлов в качеството му на кандидат-кмет на общината.

От ИК припомнят, че на 1 ноември 2019 г. Павел Михайлов взе участие в читалището на с. Белащица в публичен диспут по темата с кариерата. Пред жителите на селото, той обеща, че ще се бори за прекратяване на добива и закриването на кариерата. Заяви, че ако бъде избран за кмет, ще подкрепи категорично волята на жителите от Белащица и околните населени места да бъде преустановен добивът, който уврежда живота, здравето и природата. Тази негова предизборна позиция очевидно много бързо се трансформира в желание да „се изтъргува“ настоящето и бъдещето на потърпевшите от шума, праха и взривовете жители на гъсто населените места, техните семейства, и деца за приблизително 300 000 лв. годишни постъпления в общината!

 

"Настояваме за решителни действия на кмета на общината и неговите заместници под всякаква форма за изпълнение на дадените предизборни обещания и ангажименти, защото Белащенци дадоха гласовете и доверието си за него в интерес на закриването на кариерата! Считаме, че настящите му изявления са открито предателство и форма на крайна безотговорност към проблема на стотици жители от родопската яка, а така също и в разрез с основното им задължение да защитават и вземат управленски решения в интерес на своите преки избиратели!", се казва още в изявлението на ИК.

Main Menu