360 кутии с подаръци ще получат децата от три детски градини в Родопи

22 Дек 2020 13:14

 

Децата от детските градини в селата Браниполе, Белащица и Брестник ще получат дарение в навечерието на Коледните празници. Подаръкът е от техни германски връстници и пристига при малчуганите чрез организация, която работи в полза на обществото.
За всяко дете е подготвена кутия, в която има определен вид дреха, лакомство, играчка и ученически пособия. Дарението е на стойност 20 евро.
„Традиция в Германия е всяка година в навечерието на Рождество децата да се включват в подобни благотворителни инициативи в помощ на свои връстници в други държави. По този начин те се учат, от най-ранна възраст, че човечността се крие и в най-малките жестове”, разказа един от дарителите.
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и на село Браниполе Даниела Стоилова бяха трогнати от милия жест и изказа своята благодарност за проявеното внимание.
„Благодаря за предоставеното дарение. То е изключително важно за нас и се надявам, че ще направи децата щастливи, които заради COVID кризата останаха без тържества в детските градини за Коледа. В тези трудни за страната ни дни още един път доказваме,че само с общи усилия може да се справим. Няма нищо по-ценно на света от това да правиш добрини, а ние от Община „Родопи“ сме винаги готови да прегърнем всяка подобна прекрасна идея, особено когато идва от чистите детски сърца”, коментира кметът на общината Павел Михайлов.
Добрината на благодетелите, които не пожелаха да бъдат споменавани, не свършва дотук. Дългочакан подарък ще получат и най-възрастните хора в село Браниполе. За нуждите на пенсионерския клуб беше доставен чисто нов телевизор.
От организацията са категорични, че благотворителните инициативи ще продължат. Следващата ще бъде веднага след Новогодишните празници.

Main Menu