Кметът на община „Родопи” настоява за спешна среща с регионалния министър заради водата в Брестовица

24 Фев 2022 15:39

 

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов настоява за спешна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов.Повод за това е темата за проблемите с водоснабдяването и лошото качество на водата в село Брестовица. Проблемът с наличието на манган във водата в населеното място продължава и към настоящия момент. От чешмите на жителите на село Брестовица продължава да тече негодна за употреба вода.

„Община „Родопи” пое ангажимент за проучване и намиране на нов водоизточник за осигуряване на чиста питейна вода за село Брестовица. Направени са два нови сондажа, които са с много добри показатели. Водата е чиста и с много добър дебит. Това най-вероятно ще е новият водоизточник за снабдяване с питейна вода на населението на Брестовица”, коментира кметът Павел Михайлов.

Кметът на община „Родопи” нееднократно сигнализира отговорните институции, в това число служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова и бившия областен управител на Пловдив Ангел Стоев.Към момента нито една институция не е посочила източника на финансиране на проекта за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа в селото.

„За проекта бяха осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за подмяна на мрежата очакваме от държавата. Този проблем трябва да се реши. Процесът няма да е лек, но това което общината обеща, е изпълнено. Оттук нататък МРРБ трябда да осигури финансирането чрез ВиК холдинга и хората в Брестовица да пият чиста вода ”, посочи Михайлов.

Павел Михайлов съобщи, че до края на седмицата предстои потвърждение за среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на която ще бъде обсъдено финансирането на новия водопровод на Брестовица.

Main Menu