Късен гол коства на Ботев загуба от Левски в U15

11 Сеп 2019 14:15

Ботев допусна минимална загуба с 0:1 от Левски в среща от 3-ия кръг на U15. Двубоят се игра на естествен терен №1 на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

„Сините“ стартираха по-активно мача, като в първите минути имаха сериозен териториален превес. Столичани обаче така и не успяха да застрашат сериозно вратата на „жълто-черните“.

В 19-ата минута Мартин Драганов отправи истински снаряд от над 20 метра към вратата на Левски, но за нещастие на пловдивчани топката се отклони от страничната греда.

В последната минута на първата част Мартин Пенчов остана сам срещу вратаря, преодоля го и стреля към опразнената врата, но притичал защитик изби пред голлинията.

Второто полувреме стартира с ново положение за ботевистите. Даниел Коков се откскубна по десния фланг и след като се озова на добра позиция стреля, но вратарят на гостите изби.

В 55-ата минута играч на „сините“ стреля от малък ъгъл, а топката се отклони от външната част на „жълто-черната“ врата. 5 минути по-късно опасно центриране отляво бе засечено с глава от нападател на Левски, но топката мина покрай вратата.

4 минути преди края на срещата столичани нанесоха своя удар. „Сините“ изпълниха бързо фаул в собствената си половина, а със следващото подаване нападател на Левски остана сам срещу Маджаров и отблизо се разписа за 1:0.

 

Main Menu