БФС преустанови временно първенствата Елитните юношески групи до 15 и до 17 г. и турнира за Купа БФС

12 Ное 2020 13:54

Поради влошената епидемиологична обстановка в страната и големият брой новорегистрирани случаи на заразени с COVID-19 в детско-юношеския футбол, ръководството на Българския футболен съюз взе спешно решение да преустанови временно държавните първенства в Елитния юношески футбол до 15 г. и до 17 г., както и надпреварата в турнира за Купа БФС. Решението, което бе взето след консултация с всички Зонални и Областни структури на футболния съюз, както и по препоръка на Медицинската комисия към БФС, влиза в сила от 13 ноември 2020 г.

Оставащите двубои в първенствата на U15, U17, както и провеждащите се турнири за Купа БФС за деца, юноши младша и старша възраст, ще се доиграят през пролетта на 2021 г.

Всички структури на БФС по места продължават да са в ежедневна връзка с регионалните здравни власти и са в готовност да предприемат допълнителни мерки, включително и временно спиране на първенствата и в останалите възрасти и групи в аматьорския футбол.

След постъпило предложение от Професионалната футболна лига и отново с цел превенция на разпространението на COVID-19 в българския футбол, БФС взе решение при турнирни мачове между отбори от професионалния и аматьорския футбол, участниците в него (футболисти, треньори и служители на съответните клубове) да са задължени да представят негативни резултати от PCR тест за COVID-19, проведен не по-рано от 1 ноември 2020 г. В противен случай последните ще бъдат считани за нередовни и няма да бъдат допускани до участие в съответната среща.

Main Menu