Академик Пловдив започна с победа новия сезон

12 Окт 2019 17:29

Академик Пловдив стартира успешно сезона в женската А група, с победа като гост на завърналия се при дамите тим на Черно море Одесос с 51:43.

Двубоят започна с половин час закъснение, след като гостите от Пловдив се забавиха малко с пристигането си в морската столица.

Въпреки това пловдивчанки бяха отборът, който владееше инициативата и имаше преднина в по-големи периоди. Все пак двубоят бе много равностоен и интересен, като разликата рядко минаваше пет точки в която и да е посока.

Разликата в двата състава дойде от Анна Римпова, която на 37 години, която диктуваше ситуацията под коша.

На почивката Академик имаше аванс от четири точки, а преди финалния период разликата отново бе само четири точки и все още нищо не бе решено.

Третата част бе пълна с пропуски и грешни и завърши 6:6.

И четвъртата стартира по подобен начин, но добро включване на младата Лина Димитрова и отново на Римпова дадоха преднина от 6 на пловдивчанки с оставащи 3 минути и наклониха везните.

Анна Римпова завърши с 25 борби (10 в атака), 17 точки, 6 откраднати топки и 2 чадъра. 10 точки и 9 борби записа Лина Димитрова.

За Черно море Дарина Георгиева и Калина Пейкова вкараха 9 и 8, Паолина Гочева завърши със 7 точки и 7 асистенции./bgbasket.com 

 

Main Menu