Академик Бултекс 99 иска да се бори на три фронта през следващия сезон

23 Май 2020 16:02

Академик Бултекс 99 иска да се бори на три фронта през следващия сезон. Пловдивският баскетболен тим ще защитава името, което успя да си изгради след завръщането в елита на България и се надява да продължи да бъде фактор в НБЛ и турнира за Купата на България. Освен това отборът има амбицията отново да играе на международна сцена, като вариантите за това са два - или в Балканската лига, или в Българо-македонската лига, ако нейното сформиране стане факт.

Амбицията на клубния президент Васил Врачев е да бъде създаден и тим за участие в А група, в който ще влязат момчета от представителния тим, както и юноши от гарнитурите при подрастващите.

"Ще бъдат поканени и баскетболисти, израснали в школата, които в момента учат в ПУ. Идеята е да бъде постигнато споразумение за сътрудничество с университета и още наши момчета да станат студенти в учебното заведение. Разчитаме на дългогодишните баскетболни традиции на ПУ"

"Целта ни е да обиграваме младите с повече мачове и да създадем солидна основа за развитие. От години искаме да направим наша собствена зала за тренировки и мачове на подрастващите и се надяваме до една година и това да стане факт", заяви Васил Врачев. "Разбира се, всичко това ще бъде възможно при осигуряване на необходимите финансови средства, за което клубът се надява да привлече и още спонсори."

Main Menu