Академик с драматична първа победа в Балканската лига

22 Окт 2020 00:39

Академик Пд грабна драматична победа в първия си мач от новото издание на Балканската лига. В българското дерби пловдивският тим сломи Берое в Стара Загора с 86:85 /22:28, 28:13, 19:22, 17:22/ в зрелищна битка, пълна с обрати.
Домакините започнаха по-добре и в резултатна първа четвърт взеха аванс от 6 точки. В началото на втората част обаче Йере Вуцица стопи пасива на Академик с тройка и забивка. Оттам нататък мачът тръгна равностойно, но с много силни заключителни минути на първото полувреме пловдивският тим стигна до обрат. Две тройки на Бачев и отличн игра в атака на Вуцица и Гуджино дадоха преднина от 9 точки на отбора на Йордан Янков на почивката.
След антракта домакините натиснаха и намалиха пасива си, но Академик продължаваше да държи водачеството в резултата и успя да запази 6 точки аванс преди последната заключителна четвърт. В нейното начало домакините обърнаха след серия от 7:0, а оспорваният характер на срущата се запази до самия край. 11 секунди преди края Бишъп от Берое вкара три наказателни удара, след като бе фаулиран при опит за срелба от трите точки, и домакините поведоха с 85:84. В последната атака на пловдивчани Секулов бе фаулиран и вкара и двата наказетил удара, с което донесе победата на Академик. Вуцица бе най-резултатен за победителите с 22 точки, Гуджино добави 15, Бачев - 14. За Берое се отличиха Николай Стоянов с 19 точки, Мичъл с 18 и Рейнс с 12 точки и 13 борби.

Main Menu