Академик Пд разгроми Ямбол за 10-а победа в НБЛ /снимки/

01 Апр 2021 21:08

Академик Пд грабна 10-та победа в НБЛ - изключително важна в битката за 4-тото място в редовния сезон. Пловдивският баскетболен тим изигра много силна втора част и разгроми гостуващия Ямбол със 102:77 /22:20, 21:19, 30:22, 29:16/. Отборът на старши треньора Йордан Янков показа, че се намира в отлична форма и отново даде заявка за още по-сериозно присъствие до края на шампионата. Гостите се държаха до почивката, но след това рухнаха.
Двубоят започна равностойно, като в края на първата четвърт Академик взе аванс от 2 точки. До средата на втората преднината на домакините подгони 10 точки след здрава игра в защита, няколко бързи атаки и тройка на Мартин Сотиров. Гостите обаче се върнаха в мача с две тройки на Ерик Макгил и Дарин Иванов. С тройка на Бачев Академик се оттегли на почивката с 4 точки аванс.

След антракта Академик включи на по-високи обороти и с агресивна и атрактивна игра в защита и атака, отлични изяви на Мартин Сотиров и тройки на Вуцица, Бачев и Титков се откъсна с 12 точки преди решителната четвърта част. Тя започна с поредна точна далечна стрелба, този път на Гуджино. Не бяха изминали и две минути и преднината на домакините надхвърли 20 точки. Серията от 18:7 до средата на четвъртината окончателно сломи всякакви съпротивителни сили на Ямбол и на практика предреши крайния изход на мача. За домакините не игра американският гард Джахил Карсън.

Капитанът Васил Бачев изригна с 25 точки, отбелязвайки 6 от 15-те тройки за победителите. Обрад Томич добави 19, Мартин Сотиров - 14. Уили Атууд бе най-полезен за гостите с 23 точки, Андрей Иванов добави 20, Ерик Макгил - 8.

Main Menu