Черноморец удържа Академик Пловдив и отново мечтае за четворката

05 Апр 2021 21:13

Черноморец удържа Академик Пловдив и отново мечтае за четворката във временното класиране на НБЛ. „Акулите“ спечелиха домакинството си с 98:88. Мачът се изигра в зала „Общинска“ в Стара Загора, тъй като залата на бургазлии „Бойчо Брънзов“ бе ангажирана с изборната кампания.

Това бе трети успех за Черноморец в сблъсъците с този съперник.

Двубоят започна равностойно, но през втората четвърт възпитаниците на Васил Евтимов успяха да натрупат 7 точки аванс, които успяха да увеличат до 9 в третата част. Авансът им в един момент достигна до 14 точки. Отборите останаха много равностойни и в последната част. По-малко от шест минути преди края Академик напълно завърза мача, като стигна до изоставане от само две точки, но след това силни изяви на завърналия се след контузия Евгени Хаджирусев и кошове и от Марвин Смит и Уендъл Луис донесоха ново водачество с над 10 точки за домакините, което се оказа достатъчно за крайния успех.

Смит завърши с 25 точки за над 39 минути на терена. С 19 се отличи капитанът Константин Коев, като той хвана и 11 борби . 19 точки и 9 борби записа Уендъл Луис, който вкара първата си тройка за сезона с бъзърбийтър в третата част. С 16 точки, 11 асистенции, но и 10 грешки завърши Дианте Болдуин. Хаджирусев се отличи с 15 точки.

За Академик много добър мач изигра резервата Николай Титков, завършил с 21 точки и 7 асистенции. 19 точки вкара Антъни Гуджино. 15 добави Васил Бачев, 12 - Николай Николов, а 11 – Обрад Томич. Мача пропусна един от стълбовете на тима - Йере Вучица.

След този мач Черноморец е с актив 9-11, а Академик с 10-12. Бургазлии имат и два мача по-малко, като имат да изиграят и мач от 21 кръг срещу закотвилия се на дъното Черно море Тича на 15 април.

В 25 кръг бургазлии приемат Ямбол, а Академик Пловдив – Спартак Плевен.

До края на редовния сезон Черноморец има мачове с Берое и Спартак Плевен, а Академик има да играе само с Балкан – като гост.

Main Menu