Академик Пд с важен успех срещу Спартак Пл

07 Апр 2021 19:05

Академик Пд грабна важна победа срещу гостуващия Спартак Пл в битката за 4-тото място в НБЛ. Въпреки тежката серия от мачове, в която се намират, пловдивчани сразиха съперника с 94:76 /23:26, 23:18, 19:12, 29:20/. Тимът на старши треньора Йордан Янков отново игра без възстановяващите се Йере Вуцица и Джахи Карсън, но контролираше мача, особено през второто полувреме, и се показа като по-класният отбор. Академик бе по-добър в далечната стрелба с 12:4 при тройките и спечели и борбата под коша - 42:32.

Началото бе за домакините, които се откъснаха с 20:10 след близо 7 минути с отлична игра в нападение и 4 тройки. Последва обаче серия от 16:3 за гостите, които обърнаха резултата в своя полза още в края на първата четвърт. Втората бе равностойна, като Академик успя да вземе 2 точки аванс на почивката след кош на Томич секунда преди сирената. След антракта домакините отново се разиграха и за 5 минути вдигнаха двуцифрена разлика с тройки на Бачев и Титков. Плевенчани се опитаха да скъсят дистанцията, но нова тройка на Бачев секунди преди края на частта запази аванс от 9 точки за Академик преди последната решителна четвърт. Солидна игра в защита и нови тройки на Бачев и Минков доведоха до разлика от 21 точки 4 минути преди края на мача и това на практика предреши крайния изход в полза на пловдивчани.

Обрад Томич бе най-полезен за победителите, като отбеляза 24 точки и остана на една борба от дабъл-дабъл. Васил Бачев записа 15 точки /4 тройки/ и 7 асистенции, Антъни Гуджино добави 14 точки и 12 борби за дабъл-дабъл. Ивко Ивков бе най-резултатен за Спартак с 23 точки, Димитър Маринчешки добави 22, Радослав Кочев - 8. Утре от 20.30 часа Академик посреща израелския Апоел Холон в зала Колодрума. Двубоят е директен мач за първото място в група G на Балканската лига, в която и двата отбора вече са сигурни за финалната четворка. Домакините отново ще бъдат без Карсън и Вуцица.

Main Menu