Александър Везенков с ключова роля при разгром на Олимпиакос в Евролигата

20 Ное 2021 10:07

Олимпиакос с българина Александър Везенков в състава разгроми с 90:73 Макаби Тел Авив в мач от 11-ия кръг на баскетболната Евролигата.  

Със седмата си победа в турнира през тази кампания, която бе и седма поредна като домакин, Олимпиакос успя да се реваншира за двете загуби, които допусна в последните срещи. За Макаби, който е със същия актив като гръцкия отбор 7-4, загубата бе четвърта, но и втора в последните три срещи.

Двата тима делят пето-шесто място във временното класиране в Евролигата, където лидер Реал Мадрид с 9 победи и 2 загуби.

Везенков се представи отлично и бе в основната на силния старт на Олимпиакос. Гърците пречупиха съперника си още през първата част. Българинът завърши с 15 точки, 4 борби и 6 асистенции за 24 минути на терена. 

Олимпиакос поведе с 27 точки разлика за само 10 минути игра - 35:8, с което предреши крайния изход в двубоя, а Макаби не успя да застраши водачеството на домакините до края. На почивката резултатът бе 51:26, а преди последната четвърт гръцкият състав водеше със 71:45. 

Main Menu