Георги Самуилов уволни Николай Киров и ще строи ИНСА Арена /видео/

29 Май 2019 16:43

Треньорът Николай Киров и целият му щаб бяха уволнени днес. Това решение обяви днес собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов, предаде репортер на PlovdivskiNovini.bg.

 

Собственикът Георги Самуилов обяви новината, след като разговаря със своя съветник по спортно-техническите въпроси Еролин Кючуков, изпълнителния директор Иван Йотков, спортния директор Адалберт Зафиров и самия Киров. Прекият повод е травмиращата загуба от Локомотив в пловдивския финал за Купата на България на 15 май с 0:1, но се говори и за недоволство в отбора от методите на наставника.

"Правихме задълбочени анализи на това, което се случи. Освобождавам целия треньорски щаб - обяви Самуилов на пресконференция днес. - Това е мое решение и не подлежи на коментар. Имаме нулева година. От шест мача имаме шест загуби. Загубата от Локомотив (Пловдив) повлия на моето решение. Подготвяхме се много време. Осигурил съм всичко, което трябваше. Имаме и положителни неща в клуба - спечелена купа с Николай Киров, но животът е такъв.", каза Самуилов.

Николай Киров изведе Ботев до първа Купа на България за клуба от 36 г., когато през май 2017-а победи с 2:1 на финала Лудогорец.

"Аз съм човекът, който финансира клуба и аз взимам решенията. Николай Киров е дал много за клуба, но всичко има своя край", допълни бизнесменът.


"Нека представим треньора и ще дадем обяснение за бюджета на клуба. Моята визия и моето искане е да се налагат млади футболисти. Нека феновете седнат на моето място, а аз да седна на тяхното. Ангел Палийски е направил много за Ботев. Той е един достоен човек, който се опитва да помага на клуба. Не искам да влизам в скандали с определени хора, мнения и версии", каза още собственикът на Ботев.

"Сварих този клуб преди година. Тогава не можеше да се определи дали ръководството определя политиката, или треньорът. Резултатът беше ясен. Две нулеви години. Вие ако сте собственик какво ще направите? Ако ви кажа какво ми казаха от треньорския щаб, ще се разсмеете. Притеснени са били от публиката, защото била много и ги аплодирала. Бях на стадиона. Имаше над 20 000 зрители. Феноменална публика. Искам да им благодаря и да им се извиня отново. Адалберт Зафиров остава. Освобождавам четирима души. Не е имало скандал между нас. Съвсем нормален и мъжки разговор", завърши Самуилов.

"Навсякъде трябва да има резултат. Не може когато има един сериозен бюджет... Ако бяхме спечелили купата, "Ботев" израстваше, футболистите израстваха. Това е сериозна загуба за клуба", каза Самуилов.

Собственикът на Ботев оповести, че строежът на Колежа ще започне на 1 септември. Стадионът ще носи името "ИНСА арена" и ще бъде завършен през сезон 2020-2021 година.

Main Menu