Самуилов: Стадионът ще струва около 25 милиона, до три години най-късно ще е завършен

28 Авг 2019 14:45

Собственикът на Ботев Георги Самуилов говори пред журналисти след възобновяването на строежа на стадион "Христо Ботев".

"Започваме сега в следващите 4-5 месеца. Ако позволява времето ще работим и през зимата. Ще има почивка покрай празниците от 20 декември до 10 януари. Ако позволява времето ще продължим. Няколко фирми са, няма да Ви казвам кои са фирмите. Всичко се изпълнява по проект, както си е. Ще има подобрения. Има много неща, които са неясни. Промяна на осветление и т.н. Най-вероятно ще се иска удължаване на срока на концесията. Водили сме разговори за намаляне на концесиите. По този начин се подпомога срока. Договорът за концесията аз съм го наследил и ще преговаряме. Ще дам точната дата, но не сега. Това са строителни проекти, има метеоролигични условия. Ще го завършим стадиона."

"Очаквам да бием и трябва да бием. Аз съм доволен от Желко Петрович, но не съм доволен от футболистите. Няма да се срещам с футболистите преди дербито. Това е работа на треньора и спортния директор да мотивират футболистите. Този спорт изисква мъжество и достойнство. Те трябва да покажет и докажат, защото играят в Ботев. Трябва да се стягат футболистите, феновете не са доволни от играта. Ако продължават така ще има промени."

"Не сме кандидаствали във Фонда на фондовете има доста процедури. Започнали сме строителството. Около 25 милиона ще бъде сумата по завършването на стадиона. Започваме самостоятелно, но ако е необходимо ще очакваме и помощ от държават. Най-вероятно ще кандидастваме във Фонда на фондовете. Всеки може да кандидатства по него. Стига да отговарят на изискванията. Няма как да се ангажирам в срок, но бих казал около 2 до 3 години. Между 2021 и 2022 година ще бъде завършен. Това са реалните неща. Има си технология по строителство, който разбира от строителство тези неща ги знае. Това ще бъде едно бижу не само за Пловдив, а и за страната. Ние ще получим четвърта категория от УЕФА. Това ще е добре за държавата."

Main Menu