Премиерът Бойко Борисов прие бащата на Тоско и феновете на Ботев, които поискаха случаят да не бъде потулен

20 Ян 2020 13:16

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с привърженици на Ботев (Пд) заради убийството на 28-годишния Тоско Бозаджийски в Солун. На срещата присъстваха бащата на Тоско, юрист, който работи по случая в Гърция, Михаил Манолов, Божидар Божилов и Радослав Кошински от фенклуба на Ботев, както и правосъдният министър Данаил Кирилов.

"На тази среща г-н Борисов ми разпореди като министър на правосъдието да задействам и да ангажирам всички международно правни механизми във връзка с двустранното правно сътрудничество между България и Гърция. Да уведомя гръцкия правен министър и да поискам информация за статута на разследването до настоящия момент и да предприема възможните спрямо споразуменията действия в посока установяване и ефективност на разследването в Гърция", заяви след срещата Данаил Кирилов.

"За мен е важно, че на тази среща главният прокурор се ангажира да започне досъдебно производтво и в България. Да се установи истината за загубана на българския ни събрат. Смятам, че ще се получи адекватна защита и взаимопомощ по този случай", допълни още министърът.

Main Menu