Даниел Кайзер: Не съм говорил с никого от Левски! Чаках Ботев за нов договор

15 Апр 2020 11:16

Бившият страж на Ботев (Пловдив) Даниел Кайзер се съгласи да разкаже пред Sportal.bg с какви чувства е напуснал отбора на "канарчетата", след като не е част от тима от изминалото лято. В момента вратарят пази за полския Шльонск, но все още се вълнува от случващото се в Ботев. Докато играеше за "жълто-черните", имаше информации, че Кайзер е силно желан от Левски. Пред нашата медия полякът категорично отрече да е имал контакти с представители на "сините" и сподели, че е имал силното желание да остане в Ботев. Стражът си припомни и загубения финал от Локомотив (Пловдив) във финала за Купата на България.

Здравей, Дани! Как си? С какво се занимаваш в момента?
- Здравей, благодаря ти, добре съм! Тренирам у дома, защото не можем да излизаме навън.

Каква е ситуацията с COVID-19 в Полша?
- В Полша не е толкова зле. Засега има близо 7000 заразени с вируса. Трябва да бъдем отговорни към ситуацията и да седим по домовете си, за да видим какво ще се случи в бъдеще.

Ти си един от чужденците, преминали в Ботев (Пловдив), но все още обичани от феновете на тима. Липсват ли ти бултрасите?
- Да, липсват ми твърде много. Пловдив е моят втори дом. Аз и цялото ми семейство обичаме Ботев.

Напусна клуба през миналото лято. След като мина доста време, ще ми кажеш ли защо предпочете да напуснеш?
- Исках да остана в отбора, но имаше прекалено много лъжи около мен. През цялото време имаше хора, които ме атакуваха през медиите и вестниците. Всички новини, които бяха свързани с мен, са измислици. Можех да подпиша договор с новия си отбор още през месец март (2019 година), но изчаках, защото исках да проведем нормални преговори с Ботев.

Вярно ли е, че от Левски са те желали в отбора, докато беше играч на Ботев?
- Не, не съм говорил с никого от Левски. Това бяха други измислици, в които бях замесен.

Бяха се появили информации, че си близо до подпис с Левски. Дори имаше слухове, че вече си подписал с клуба.
- Ха-ха (смее се)! Да, бях подписал договор с Лудогорец, Левски и един австрийски клуб. Истината е, че нямах оферти от други български клубове. Разговарях с отбори само от Полша и Турция. Бях си казал, че ако не остана в България, ще се върна в Полша.

Игра във финала за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив). За твое нещастие Ботев загуби. Какво не ви достигна в този мач?
- Това беше най-лошият ден за нас през този сезон. Всеки един, който е играл футбол, ще разбере какво ни беше след мача. Понякога имаш тежки дни и не можем да вършиш работата си по най-добрия начин. 15-и май беше такъв ден за нас. Все още мисля за този мач.

Съжаляваш ли за нещо, свързано с Ботев (Пловдив)?
- Не! Ботев е любимият ми отбор. Когато мога, гледам мачове на отбора пред телевизора. Фен съм на Ботев (Пловдив).

Кое е най-доброто ти спасяване с екипа на "канарчетата"?
- Трудно ми е да избера най-добро спасяване. Може би дузпата, която спасих срещу Лудогорец? В този мач спечелихме Суперкупата на България.

 

Main Menu