Бандаловски: Сега е моментът да извадим ново златно поколение

25 Апр 2020 21:00

 

 

 

Защитникът на Ботев (Пловдив) Иван Бандаловски сподели, че в България отдавна е трябвало да има ограничение за чуждестранни футболисти. Той каза още, че за Ботев приоритет е Купата на България.


"На никого не е приятно случващото се с COVID-19. На мен честно казано не ми пречи, свикнал съм. Единственото нещо е, че не може активно да се тренира със съотборниците, това липсва. Да се надяваме скоро да почнем да играем“, заяви Бандаловски пред „Дарик“.

"Това, че съм на 33 години ми помага. Познавам тялото си. Знам как да тренирам и да се храня. Поддържам доста добра форма. Тренирам сега повече, отколкото преди, защото пропуснах подготовката с отбора. Беше ми малко тежичко без подготовка, но мисля, че ще се върна по-силен", сподели още защитникът.

"Отдавна трябваше да има ограничение за чужденци в българските отбори. Както знаете играх в Партизан, в Сърбия имат право само на четирима чужденци. Пътят е да се залага на българското, ще е добре и за националния отбор, и като цяло за българския футбол“, добави той.

„Непрекъснато казват всички, че съм взел под крилото младите футболисти в Ботев – Тонев, Шопов. Нивото на първенството не е това, което беше, и сега се дава шанс и на младите. Когато аз бях млад, беше много трудно. Сега за тях е правилният момент да се докажат и българският футбол да изкара ново златно поколение. Не трябва да си мислят, че с два мача са направили нещо значимо“, каза Бандаловски.

Main Menu