Коце Видолов на 50 години и неговата равносметка

05 Май 2020 13:37

Един от най-добрите полузащитници в българския футбол Костадин Видолов отпразнува своя 50-ти рожден ден преди няколко дни. Техничарят от село Войсил е играл у нас за Марица, Локомотив (Пловдив), Ботев (Пловдив), ЦСКА, Левски, а в чужбина за Бурсаспор (Турция) и Унион (Берлин - Германия).

Шампион на България за 1997 и вицешампион през 2001 с ЦСКА и през 2004 с Левски, бронзов медалист през 1992 с Локомотив (Пд) и през 1994 и 1995 с Ботев.

За националния отбор дебютира на 26 август 1992 г. срещу Турция в Трабзон, изиграл е 16 мача и е вкарал 1 гол. Приключва кариерата си като футболист в отбора на Берое на 2 ноември 2009 г. След това е назначен за треньор на втория отбор на Берое. А през лятото на 2010 се завръща в Ботев като помощник-треньор.

"Чувствам се добре на 50 години. Продължавам да тренирам. Доскоро заедно с приятели участвах в мачлета на малки врати два пъти в седмицата. Старая се да поддържам и прилична форма. Пазя отлични спомени от всички отбори, в които съм играл. Не мога да деля отборите, но навсякъде съм се старал да давам максимума от себе си. Имах възможност да играя в чужбина. Трансферът ми от ЦСКА в Бурсаспор стана повече от изненадващо. За един ден пратиха специален самолет от Турция до Варна, за да ме вземе и да стане факт този трансфер. След това играх в Германия под ръководството на Георги Василев в Унион (Берлин). Той е уникален треньор и специалист. Следя всичко в българския футбол и се надявам отново да има мачове. Възможно е отново и аз да започна работа в българския футбол", добави Костадин Видолов за "БНР".

Main Menu