Печат на тази страница

Здравко Димитров: Строителството на стадион "Христо Ботев" може да започне през септември, ако няма обжалване /снимки и видео/

15 Май 2020 15:05

Строителството на стадион "Христо Ботев" може да бъде подновено през септември, ако няма обжалвания, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров на брифинг в Общината днес относно стадионите на Ботев и Локомотив. На брифинга освен кмета Здравко Димитров, участваха и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов и заместник-кмета по "Строителството и инвестициите" Пламен Райчев.

От Ботев са входирали в общината окончателния проект на стадиона, като крайният срок беше днес 15 май.

"От Ботев пуснаха пълна документация с количествена сметка. Предстои да пуснем пазарно проучване, след това се обявява обществена поръчка - избира се изпълнител и надзор. Това всичко може да се случи в края на август, началото на септември, ако нямаме обжалвания. Каквото зависи от нас ще направим. Целта е стадионите да започнат колкото се може по-бързо и да бъдат завършени. Имаме намерение да изградим паркинг с топла връзка през улица "Варшава" това ще е общински паркинг, който ще се ползва от всички, а когато има мач ще обслужва стадиона. Това е на втори етап. Трябва да оползотворим парите, които са 25 милиона за стадиона. Ако се случи, че парите няма да стигнат за стадиона съм сигурен, че ще се намери начин. Това не значи, че няма да има контрола и ще се харчат безконтролно парите. Аз гарантирам, че безконтролно харчене няма да се случи и ще има контрол. За мен е много добре, че има граждански съвет от страна на Ботев. Не искам да има ни най-малко съмнения. Правителството се лиши от самолет, за да бъдат завършени двата стадиона. Ние трябва да оценим това. Имало е количествена сметка за стадион "Ботев", но с годините цените скочиха. Това е кауза за целия град и стадионите трябва да бъдат завършени, затова не смятам, че ще има обжалвания. До две години стадион "Христо Ботев" трябва да бъде завършен", заяви Здравко Димитров. 

"За стадион Ботев имаме пълните количествени сметки, през идната седмица ще бъдат прегледани количествените сметки и ще бъда обявен профилът на купувача", заяви Пламен Райчев.

"Проектът е в пърночалния си вид, няма промяна в проекта за стадион Ботев. Поискахме количествена сметка за дейностите, които остават да се извършват на стадиона. Проектът е внесен изцяло завършен в цялостен вид и с количествена стойност за останалите дейности. Преработка на проекта не е правен, проектът на стадион Ботев е първоначалният и който всички познавате", добави Димитър Ахрянов.

Очаквайте запис на цялата пресконференция!

Main Menu