Ботев Пловдив отстрани Етър след 1:0

07 Юли 2020 23:03

Отборът на Ботев (Пловдив) отстрани Етър след 1:0 в 1/4-финален плейоф за Лига Европа, който се игра на "Коматево". Единственото попадение реализира Антонио Вутов в 28-ата минута.

Така "канарчетата" ще спорят в събота с Черно море във Варна за заветното седмо място, което дава право на бараж за Лига Европа.

Срещата бе белязана от три червени картона. Първо от пейката бе изгонен наставникът на домакините Ферарио Спасов. В 80-ата минута капитанът на болярите Яни Пехливанов напусна игра след много спорен жълт картон при единоборство срещу Джонатан. В 86-ата минута го последва и Божидар Кацаров. Той пък сътвори чутовна глупост, след като на няколко пъти отказа да изпълни съдийско решение и да позволи на канарчетата да изпълнят фаул на тъча, заставайки на метър пред топката. Това принуди рефера Георги Иванов да му покаже втори жълт картон, което предреши равностойния до този момент двубой.

Домакините наложиха териториално превъзходство в началото, но трудно стигаха до нещо по-интересно пред вратата на Етър. Дори болярите първи стигнаха до положение, когато в 12-ата минута Яни Пехливанов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Георгиев улови.

Нещата се промениха в 28-ата минята, в която канарчетата откриха резултата. Джонатан отне топката пред наказателното поле на гостите и подаде към Вутов, който след шут с левия крак по земя от 20 метра намери долния ляв ъгъл на Господинов за 1:0.

Първата опасна атака за втората част стана факт в 56-ата минута. Тогава Милчо Ангелов се озова за момент сам срещу вратаря след неразбирателство в жълто-черната отбрана, но Бандаловски спря набега на нападателя със страхотен шпагат. Малко по-късно Кацаров опита да вкара ефектно след фалцов изстрел с левия крак, но не намери далечния ъгъл на домакинската врата.

В 67-ата минута Господинов допусна груба грешка, след която Ангелов прати топката в мрежата на Ботев, но вратарят на канарчетата извади късмет, тъй като попадението правилно бе отменено заради засада.

В продължението на срещата Ботев бе близо до втори гол. Неделев с диагонален пас намери Шопов. Младокът напредна и нанесе силен удар от границата на наказателното поле, който Господинов изби в гредата. Малко след това Бурбано не успя да насочи във вратата успоредно подаване на Неделев

Main Menu