Информация за представянето на футболистите на Ботев в националните отбори

18 Ное 2021 15:49

Капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев записа два мача по 90 минути за националния отбор на България. Халфът бе през всички игрови минути на терена в двубоите с Украйна (1:1) и Швейцария (0:4).

Па Конате бе в групата на Гвинея за двете световни квалификации с отборите на Гвинея-Бисау и Мароко. В първия мач тимът на Гвинея завърши наравно 0:0 с Гвинея-Бисау, а във втората среща допусна поражение с 0:3 от Мароко.

Атанас Чернев стартира като титуляр в двата мача на младежкия национален отбор на България от Европейските квалификации. При гостуването на Холандия (загуба с 1:3) защитникът бе на терена през всичките 90 минути, а при домакинското равенство срещу Молдова бе заменен в 70-ата минута.

Тримата юноши на "канарчетата" Славков, Христов и Цончев взеха сериозно участие в Европейските квалификации на България U19. Мартин Христов записа пълни 90 минути и в трите мача - три загуби срещу Босна и Херцеговина, Черна гора и Република Ирландия. Пламен Цончев бе на терена в отделни периоди и от трите срещи, а Християн Славков бе на вратата в последния мач срещу Ирландия.

Main Menu