Маркиньос: Ако трябва ще счупя краката си, но ще изведа Ботев до върха в класирането

19 Ное 2021 15:53

Футболистът на Ботев Пловдив Маркиньос говори пред клубната телевизия. Той разказа за пътя от Бразилия до Европа, за мечтите и целите с жълто-черната фланелка, за трудните мачове, но и за вярата в уж невъзможното.

„Знаех за България преди да дойда. Знаех, че има красива природа. Когато дойде офертата, не съм се двоумял. Започнах да играя футбол заради баща ми. Баща ми беше влюбен във футбола. Откакто съм се родил винаги ме е водил по мачове и стадиони. Дължа всичко на него. Той ме въвлече в тази невероятна страст. Благодаря му за това, че ми показа какво е да обичаш футбола, защото наистина обичам това, което правя“.

„Когато бях малък, си говорихме много с баща ми и той винаги ми казваше: „Сине, ако отидеш да играеш в Европа, независимо къде, искам да измислиш знак, с който да си говорим, защото много ме е страх да летя със самолет и няма да дойда дотам, но винаги искам да си спомняш за мен“. Когато играех като по-малък, измислих този знак с очите и си казах, че това ще бъде. Когато вкарах първия си гол в Европа, тук в България, в Ботев Пловдив, направих този знак и всички ме питаха защо. Ето затова. Заради моя баща. Човекът, който продаде мотоциклета си, за да мога да отида да тренирам. Той се отказа от мечтите си, за да мога аз да живея своите“, спомни си той.

„Искам да е ясно, че когато аз съм на терена, ако трябва ще счупя краката си, но ще изведа отборът на върха в класирането. Там, откъдето не трябва да слизаме. На върха, играещи в Лига Европа. Феновете трябва да са спокойни, че всички даваме 100% от себе си, за да задържим отбора на върха.

Main Menu